9028 Győr-Szabadhegy,
József Attila u. 129
E-mail küldése

Aktuális

2012. október 09., 18:41Kovács "Vipera" Attila profiboksz interjú

Vipera már veri le a ringrozsdát - Interjú Kovács Attilával

 

 
Hároméves kihagyást követően az idén újrakezdte bokszolói karrierjét Kovács Attila. A hajdan Viperaként, illetve az IBO nagyváltósúlyú világbajnokaként ismertté lett bokszoló másodszor is Rácz Félix segítségével szeretne feljutni a csúcsra.

Mi ösztökélt arra, hogy újra kesztyűt húzz?
Ezt a sportot nem könnyű csak úgy abbahagyni. Lejártam edzegetni, mellette fociztam is, és őszintén mondom, hiányzott a bunyó. Többször beszélgettem Kelemen Balázzsal, ő mondta, hogy neki Rácz Félix sokat segít. Próbáltam én is kapcsolatba lépni vele, de egy ideig elkerültük egymást. Aztán az egyik közösségi oldalon elkezdtünk beszélgetni. Megkérdeztem tőle, hogy foglalkozna- e vele, ő azt mondta,  csak azzal a feltétellel ha úgy állok hozzá, ahogyan régen. Belevágtunk…

Van még rajtad ringrozsda?
Egy kicsi még biztosan. Sok volt a kihagyás, három év azért nem rövid idő. Egyszer ugyan közben bokszolhattam a Sportarénában, de ott négy-öt kilóval nehezebb volt az ellenfél. Szerencsére megoldottam, de akkor nagyon érződött rajtam a rozsda. Most meg úgy vagyok vele, legyen minél több meccsem, ha lehet, akkor minél gyorsabban, és újra a régi leszek.

Ha már régi: mi a helyzet a régiekkel? Tartod a kapcsolatot volt csapattársaiddal, Nagy Jánossal, Nagy Józseffel vagy éppen Matolcsi Józseffel?
Nagyon nem. Inkább azt mondom, képben vagyok velük kapcsolatban. Nagy Józsi például Petrányi Zolinál bokszol, nála meg én is voltam. Jóska felszedett pár kilót, már cirkálósúlyban jár, Nagy Jani is a versenysúlya felett jár, de ez minden olyan sportolónál várható, aki kemény fogyasztással járó sportággal hagy fel. Ráálltak a hétköznapi életre, ez ezzel jár. Ha Pesten vagyok, elnézek erre-arra, de nem futunk össze.

A ringben érnek új élmények?
Az biztos, hogy a régi feeling előkerült. Hiányzott, és úgy tűnik, jó hatással van rám. Örülök, hogy Félix segít, és remélem visszaveszi a helyét a bunyó világában.

Szerinted „újjászületve” meddig tudsz eljutni?
Van egy nagyon jó erőnléti edzőm, Nagy Sándor. Szerintem ő a szakma egyik legjobbja itthon. Vele mindig felmérjük, mit tudok elérni, mit bírok. Ő mondta, hogy a szervezetem sokkal fiatalabb, mint az életkorom. Állítólag fizikailag még négy-öt év is bennem van, és ha technikailag tudok fejlődni, egy világbajnoki címig is eljuthatok.

Mennyivel nehezebb most az előrejutás? Az első aranykorban volt tévés partner, Rácz Félixnek is csak a boksz létezett, most viszont nincs tévé, de Félixnek több más sportolóval is dolgoznia kell.
Nem zavar, hogy Félix irodájának más feladatai is vannak, ahogyan az sem zavar, ha adott esetben idegenben kell bokszolnom, mert az ellenfelem jobb háttérrel bír. Bárhol bemegyek a szorítóba, csak az a fontos, hogy felkészült legyek. Ha így lesz, akkor nem lesz gond. Régen is ezt mondtam, most is tartom. Ahogyan azt is, hogy tiszteletben kell tartani Félix múltbeli, a visszavonulásával kapcsolatos döntését. Nekünk a saját dolgunkkal kellett és kell ma is foglalkoznunk.

Mikor lesz a következő „saját dolgod”, bent a ringben?
Úgy néz ki október végén. Nagyon hajtok érte. Hiányzik a meccs és kell a sikerélmény.

2012. október 4. - Felix Promotion
 
forrás:profiboksz.hu« Vissza az előző oldalra!

Dávid Stúdió - Magyar