9028 Győr-Szabadhegy,
József Attila u. 129
E-mail küldése

Élettapasztalatok

2010. június 30., 09:24A változtatáshoz nem kell akaraterő

Ha változtatni akarunk, nem szükséges kőkemény akaraterő hozzá,csak vágyni kell arra, hogy akarjunk egy másik testet,vagy jobban érezhessük magunkat,ne adj'isten egészségesebbek legyünk. Közhely,de igaz, hogy fejben dől el minden.

Én például amikor arra vágytam, hogy ősmagyar íjammal bizonyos távolságról a céltáblába találjak, naponta íjászkodtam. ( Bánta is a jobb vállam) Hát ennyit az akaraterőről. Talán az akaraterő a nemakarom dolgokhoz kell. Minden nő szép akar lenni és vonzó, a férfiak, na ők meg erősek. Persze az egészség akkor hiányzik, ha nincs. Jó magyar közmondások, mennyi igazságot rejtenek! „Eszem, iszom, dínom-dánom, hótig' tartó szánom-bánom"
Na jó, eldöntöttem: változtatunk, nem siránkozunk itt.

Változtatni? Mikor? Változtatni? Most!

„Nincs pénzem edzőterembe menni" Akkor gyalogoljon, sétáljon minden nap.
„ A futás nem nekem való" Nagyon helyes, mert először kocogni kell! Ha valaki súlyfelesleggel közlekedik, párhuzamosan az étrendre és a mozgásra kell fókuszálnia, tehát először jó a séta is. Hadd táguljon a tüdő, hadd erősödjenek az izmok, inak, ízületek. Nincs gyorsan nagy eredmény, meghízni könnyebb, lefogyni egészségesebb.

Kedves Olvasó! Ahogy olvassa bölcselkedéseimet, tervezze meg a napját! Egy picivel több mozgást végezzen lassan, fokozatosan. A hirtelen túl sok ártalmas. Két - három nap múlva már jobban érzi magát. Párhuzamosan keresse az élő táplálékot, az agyonfeldolgozott, drága luxuskalóriák helyett. Biztassa Ön is családtagjait, a hétvégét töltsük sportosan! Amikor normalizálódik a testsúly, akár elkezdhetünk kocogni is. Csak egy jó futócipő kell hozzá, akarat nem, mert hát vágyunk rá, hogy jobban érezzük magunkat. Nem árt egy orvosi kontroll, sőt, ajánlatos; kérjük ki a családi orvos véleményét. Egyre több futópálya épül; Barátság - park, Hármas - tó környéke, de jók az erdei futópályák is, egyenes, füves talajok.

Menjünk a tett színhelyére! Végezzünk bemelegítést, fontosak a térd, csípő, bokaizületek, na persze a felsőtest is; aztán először sétáljunk, majd gyorssétáljunk, és kocogjunk pár métert. Hogy mennyit? Kevesebbet, mint bírnánk, tudja kedves Olvasó, csak lassan fokozatosan! Ne szégyelljük hogy mi csak ennyit tudunk, tudunk majd mi többet is! Csak nagy bölcsen mi nem siettetjük, időnk van, hisz már elhatároztuk, nem jó ez így nekünk. Sokan vagyunk ám, csak félünk kimenni a pályára, mert „mit szólnak a többiek". Hát azt, hogy eggyel többen gondolkodunk hasonlóan.

Szóval kocogunk, és felváltva sétálunk, az életkori sajátosságunknak megfelelően, na meg az edzettségünknek. És pár hét múlva akár tíz - húsz percet is képesek vagyunk futva megtenni.

Fokozatosan bővebb lesz a szoknyánk, húzhatunk a nadrágszíjon. Na ezt nem úgy értem, tehát karcsúbbak leszünk. Lassan heti háromszor húsz - huszonöt percet futunk. Ehhez is igazítunk sok mindent a nap folyamán. Bátrabbak vagyunk, ellátogatunk egy fitnesz - terembe, keresünk új utakat a táplálkozásban. Vendégségben aztán kiderül, hogy tisztelik az akaraterőnket, mi viszont tudjuk...

Tisztelettel,

Nagy Sándor
edzőHozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!

« Vissza az előző oldalra!

Dávid Stúdió - Magyar