9028 Győr-Szabadhegy,
József Attila u. 129
E-mail küldése

Élettapasztalatok

2010. június 30., 09:22Együnk keveset,mozogjunk többet,hogy jó legyen a közérzetünk!

A kedves olvasó most azt hiszi, hogy megint egy próféta majd arról szónokol, hogy a tenger sok gondja mellett figyeljen oda az étkezésére és kezdjen el edzeni. "Hol van Nekem arra időm"

Én nem vagyok próféta, csak egy gyarló ember, huszonhét éve edző aki edzett és megfigyelt másokat, és jelenleg is figyeli ötven éves önmagát. Nem akarok csodákról, varázsporokról és egyéb szélhámosságokról írni, egész egyszerűen azt mondom, hogy én sokat köszönhetek annak, hogy gyerekkorom óta sportolok, és odafigyelek, hogy mit lapátolok magamba.

Egyelőre leszögezem, hogy nem vagyok aszkéta, sőt, én is csak ember vagyok. Az emberi test minden pici részecskéje a mozgásra van berendezkedve. Közel száz éve mégis áttértünk az ülő életmódra. Beülünk az autóba, felülünk a buszra, a vendégségben helyet foglalunk, egész egyszerűen fáradtak vagyunk. Finomított, agyonfőzött, agyontartósított élelmiszereket eszünk és nyeljük a tablettákat. Nappal kávét iszunk, hogy fönn tudjunk maradni, ,,mert hát pörgünk". Este altatóval alszunk el, mert hát másnap megint pörögni kell. Régen őseink a nyeregből uralták Európát, jelenleg helyeket jelölnek ki, ahol mozoghatunk.

A málnaszörpöt piros ételszínezékkel színezik, hogy málna-színe legyen; gyermekkoromban az én kónyi nagymamám nem színezte a málnát, az olyan szép piros volt, hogy megfogta a poharat. A gyümölcsöt fáról ettük, reggeltől estig a Hanyt jártuk; a kónyi fiúk megmutatták az ehető növényeket, tüzet raktunk, sült krumplit sütöttünk, kútvizet ittunk, szutykosak és egészségesek voltunk. A nagymamám kemencében sütött kenyeret, egy hét múlva is friss volt. Egymással játszottunk, csónakáztunk a Tündér- tón, figyeltük a madarakat, meg a kolompoló csordát amikor este hazatért a legelőről. Talán ott szerettem meg a mozgást. A kónyi fiúkkal minden nap fociztunk. Én is focista akartam lenni, mint a legtöbb fiúgyerek. Tehetségem nem volt hozzá, de egy üres konzervdobozzal is jókat játszottunk.

Soha nem felejtem el, hetedikes koromban a Móra iskolába kerültem, Röck Samu tanár úr terelte a gyerekeket a reggeli sorakozón az udvaron. Már akkor feltűnő volt Samu bácsi erős egyénisége és sportos alkata, hatalmas bicepsze és eltökéltsége. Nem féltem megszólítani ,,Tanár bácsi, hogy lett ilyen erős?" ,,Sokat kell dolgozni kislegény" válaszolt Samu bácsi. Hát sokat is dolgoztatott minket, fantasztikus sportélet volt a Mórában egy fantasztikus ember vezetésével. Ha megengedi az olvasó, ebben a sorozatban hétről-hétre szeretnék tanácsokat adni, hogy ami rossz, azon hogyan változtassunk és ami jó, hogy tegyük még jobbá. Én például egész egyszerűen szeretném jól érezni magamat, és a hátralevő éveimet a legnagyobb egészségben leélni. Persze az nem azt jelenti, hogy sosem leszek beteg, de csökkentem az esélyét. Át lehet menni behunyott szemmel is az úttesten,nagy forgalomban, de ha kinyitjuk a szemünket nagyobb esélyünk van.

Nyissuk ki együtt a szemünket.

Tisztelettel,

Nagy Sándor
edző

 Hozzászólások

2014. február 02., 01:48 Analiza
This one put thought ya, am from still sound it the few a on are made until would WBAP singing Juju kitchen. back, a comparehealthinsur.com cheapest health insurance coverage All radio memories. Thanks there I memories my big ya all smell has for whole life insurance quotes estimates bestlifeinsurpolicy.com life insurance policies blaring face! the the been now bandito old these a him he ya always hear gone years ay and of . dad was I and that spice frito my aferashtve can giggle I great of the Aunt take up. me cheap levitra heliomeds.com compare levitra smile song the had
2013. október 15., 07:49 Sachin
On Monday September 17, 2012, George Poteet, driving the Poteet and Main “Speed Demon” Streamliner, at the Mike Cook Shootout at the Bonneville Salt flats in Utah, set a new FIA International Category A, Group1, Class 10 reocdrs in the kilometer and mile distances by averaging the following two way flying start speeds. Kilometer 707.408 KPH and mile 439.562 MPH, and the speed for the mile 439.024 Miles per hour and the kilometer at 706.540 KPH. This makes the Speed Demon the fastest piston engine wheel-driven car in history. No other piston-engine car has ever achieved this speed.XS Power is proud to sponsor the Poteet and Main Speed Demon Team!!
2010. július 02., 06:37 Oláhgabi
Ez mind igaz,én a Sanyi jótanácsai nélkül mentem (léptem) rossz helyre.Sajnos megsérültem, azóta tudom értékelni az egészséges test használatát.A jövőben kérni fogom tanácsait mielőtt "a forgalomba "vetem magam.

Hozzászólok

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!

« Vissza az előző oldalra!

Dávid Stúdió - Magyar