9028 Győr-Szabadhegy,
József Attila u. 129
E-mail küldése

Élettapasztalatok

2010. július 14., 15:27 Menjünk konditerembe!

Ma már nagyon sok lehetőség van, a konditermek gomba módra szaporodnak, csak ki kell választanunk a nekünk megfelelőt.

 

Legyen tiszta, szép, világos, és rendelkezzen a megfelelő szakemberrel. Nem kell félni, ha valaki kezdő, mindenki volt egyszer az. Ez pont olyan, mintha új munkahelyre mennénk dolgozni. Általában a hölgyek jobban szoronganak attól való félelmükben, hogy majd mindenki őket bámulja. Pedig csak annyira, amennyire az utcán vagy a strandon. A súlyzós kondicionálás nem jelenti azt, hogy valakinek automatikusan nagy izmai lesznek. A két legelterjedtebb irányzat a testépítés és a fitnesz. Meg kell védenem a testépítőket, mert bizony nagyon komoly munkát végeznek, és a hiedelemmel ellentétben nagyon erősek is. Ők aztán mindent beleadnak. A vas-sport igazi harcosai. Kemény fiúk és lányok.

A másik irányzat az ún. fitnesz, egy kicsit talán másabb a célok tekintetében, de ugyancsak komoly munkát igényel. Persze ha valaki betéved az „erő műhelyébe", nem azt mondja, hogy jó napot, testépítő szeretnék lenni, hanem szeretnék edzeni, formálni a testemet, jól szeretnék kinézni, ehhez kérnék segítséget.

Mit mond a tudomány? „A súlyzós edzés mára a sportkondicionálás egyik leghatékonyabb módjává

vált". A megfelelően megtervezett edzésprogramok  pozitív változásokat hoznak:

-                    a megjelenésünkre

-                    fizikai teljesítményünkre

-                    a pszichikumunkra

Használhatjuk kiegészítésképpen például más sportág erőnléti háttereként, vagy csak egész egyszerűen mert pont belepasszol az életmód - váltásunkba. Továbbra is eljárhatunk futni, nagyokat túrázni, és felfedezhetjük a konditermek világát. Fontos a jó kezdés. Itt is a fokozatosság érvényesül. Kell egy jó program, ami nem csak az izmainkat, hanem a legfontosabb izmunkat, a szívünket is edzi. Erre a területre, mármint a szívünkre, nagy figyelmet kell fordítanunk. Ha megfelelően eddzük, nagyban javítja az életminőségünket. De túl is terhelhetjük, és annak mindig megfizetjük az árát. A kezdőknek egy kezdőprogram való. Az alap súlyzós - programok előkészítik az inakat, izületeket, izmokat a későbbi munkára. Gyakran elhanyagoljuk az edzés előtti orvosi vizsgálatot, pedig a bölcs orvos elláthat minket sok hasznos tanáccsal. Én, mint edző, gyakran kikérem az orvosok tanácsát, mivel én edző vagyok, ő pedig orvos. Mindig is mondom a tanítványaimnak: csináld amit mondok, de ha az orvos mást mond, akkor neki van igaza. Minden komolyabb sportteljesítmény hátterében szürke eminenciásként ott áll egy orvosi team. Mi fordulhatunk a család orvosához és sportorvoshoz is.

Tehát kedves olvasó, váltjuk itt az életmódot, felkeressük az orvost, és megyünk konditerembe!

Az első félelmeinket már le is küzdöttük, mehetünk párban is, a hölgyek így szeretnek járni.

Lehet, hogy egy konditeremben mi is összefutunk. Sok sikert!

 

 

Nagy Sándor

edző


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!

« Vissza az előző oldalra!

Dávid Stúdió - Magyar