9028 Győr-Szabadhegy,
József Attila u. 129
E-mail küldése

Vélemények

Józsa Attila

„Ahhoz, hogy felfedezzünk egy új kontinenst, késznek kell lennünk arra, hogy elveszítsük a part biztonságát”.

Egy svéd multinacionális vállalat győri gyárának vezetőjeként Brian Tracy, a világ egyik legismertebb menedzser oktatója és tanácsadója gondolatai sokszor jutnak eszembe, nemcsak akkor, mikor a munkámban igyekszem minél magasabbra emelni a képzeletbeli magasugró lécet. Ez motivált néhány évvel ezelőtt is, mikor harmincas éveim vége felé felismertem, hogy korábbi mozgásszegény életmódomon is változtatnom kell, ha meg akarom őrizni kondíciómat ahelyett, hogy túlsúlyos honfi- és kortársaim táborát gyarapítsam. Szerencsére ekkor, mintegy öt éve Nagy Sándor edző „akadt az utamba”, akit korábban nem ismertem, de mivel Győrújbaráton, lakóhelyemtől mintegy 500 méterre volt az edzőterme, elkezdtem hozzá járni. Az elmúlt öt évben baráti kapcsolatba kerültünk, így természetesen az új termébe, Győrbe is követtem őt.

 

Az edzésben szigorú és maximalista, minden apróságra figyel. Sok pozitív visszajelzést ad, ezzel is motiválva, hogy a 10-12 órás munkanapot ne a fotelben, hanem egy edzéssel, vagy kocogással pihenjem ki. Sándor nemcsak az edzésprogramomat felügyeli, de egyik hobbimhoz, a futáshoz is tanácsokkal lát el. Kitűnő memóriája miatt pontosan emlékszik a korábbi problémáinkra (természetesen szó szerint tudja idézni az általam gyorsan elfeledett olyan katonakori emlékeket is, mint a felállított őr kötelmei, vagy a fegyverhasználat szabályai). Őszinte, képmutatásoktól mentes megnyilatkozásaival, kissé fanyar humorával különleges hangulatot varázsol az edzőtermébe.

Negyvenéves elmúltam, mikor életem első félmaraton versenyén indultam, azóta minden évben több versenyen is lefutom a távot, néhány perccel mindig javítva korábbi eredményemen. Természetesen a korábbi célomat, a kondícióm megőrzését sikerült túlteljesítenem…

 

« Vissza az előző oldalra!
Dávid Stúdió - Magyar